۱۰ سال از وقوع زلزله مهیب در منطقه اهر و ورزقان استان آذربایجان شرقی گذشت.
به گزارش سازه خبر، ساعت ۴:۵۳ دقیقه روز ۲۱ مردادماه سال ۱۳۹۱ زلزله ای به بزرگی ۶٫۲ ریشتر در شهرستان اهر و ۵:۰۴ دقیقه در شهرستان ورزقان به وقوع پیوست.
مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران و سازمان زمینشناسی آمریکا، کانون هر دو زمینلرزه را در عمق حدود ده کیلومتری زمین ذکر کردند. این زمینلرزه ها، در استانهای آذربایجان غربی، گیلان، زنجان و اردبیل و همچنین در باکو، پایتخت جمهوری آذربایجان، نیز احساس شد.
بر اثر این زمینلرزه در شهرستانهای اهر، ورزقان و هریس، ۳۰۶ نفر کشته و بیش از ۵۰۰۰ نفر مجروح شدند. در مجموع ۱۵۵ هزار نفر دچار حادثه شدند که در اهر ۶۷ هزار نفر، ورزقان ۴۲ هزار نفر، هریس ۴۰ هزار نفر و تبریز شش هزار نفر را در بر گرفت.
حال پس از گذشت ۱۰ سال از این زلزله مهیب صمد دهقان مدیرآموزش سازمان نظام مهندسی ساختمان آذربایجان شرقی در یادداشتی به همین مناسبت در صفحه خود در اینستاگرام نوشته:
زندگی در کنار زمینلرزه نیازمند تدبیر است!
دهمین سالگرد رحلت مردم عزیز دیار استان آذربایجان شرقی به ویژه مردم عزیز شهرستان های اهر و هریس و ورزقان را در زلزله مردادماه ٩١ به بازماندگان تسلیت عرض نموده و صبر و شکیبایی را برای این عزیزان از خداوند منان خواستاريم.
در کنار همراهی و مشارکت مردم مهربان آذربایجان و ایران در کمک رسانی به مردم زلزله زده، حمایت های مادی و معنوی از سوی مجموعه های بین المللی منجمله پزشکان بدون مرز سازمان صلیب سرخ جهانی، کشور سوییس، کشور ژاپن و … به منطقه اعزام شد که قابل تقدیر هست. در کنار آن حضور زلزله شناسان مطرح دنیا و دیدار با متخصصان داخلی تجربیات گرانقدری را تاکنون در بر داشته است و این ظرفیت بایستی تبدیل به استفاده از تکنولوژی های روز دنیا در زمینه صنعت ساختمان برای کاهش اثرات خرابی زلزله در کشور شود.
زلزله همواره در کمین شهرهای بزرگ کشور منجمله تبریز و تهران میباشد که بایستی همگی هوشیار باشیم.
صمد دهقان
یکی از اتفاقاتی که پس از وقوع زلزله اهر، ورزقان رخ داد حضور کارشناسان ژاپنی بواسطه فعالیت ها و ارتباطات بین المللی جوانان تبریزی در منطقه بود و به جهت اینکه ژاپن در رابطه با زلزله دارای تجربیات فراوانی بوده و مدیریت مقابله با حوادث و اتفاقات ناشی از زلزله را کسب نموده و با وضع مجموعهای از قوانین و اقدامات مهم و دست یابی به علوم و تکنولوژی هایی نوین در سالهای اخیر توانسته برای کاهش تلفات و خسارات ناشی از زلزله اقدامات موثری انجام دهد حضور این کارشناسان و اساتید دانشگاه فرصت مغتنمی بود که بتوان از تجریبات ژاپنی ها در ساخت و سازها، مقاوم سازی ها، مدیریت بحران و بازسازی ها بهره مند شد.
طی ۱۰ سال گذشته همواره بحث همکاری و استفاده از تجربیات ژاپنی ها در کشور علی الخصوص منطقه آذربایجان مطرح شده است و اخیرا نیز پروفسور ” ریچی میاکه ” مدیر موزه معماری ژاپن و استاد هنر و معماری دانشگاه علوم توکیو در همین راستا طی سفر چند روزه ای در تبریز حضور یافت و پس از دیدار با برخی مقامات مقرر شد که پروفسور ” ریچی میاکه ” زمینه ساز گسترش ارتباطات و بهره گیری از تجربیات ایران و تبریز از ژاپن باشد حال امیدواریم این رفت و آمدها پیش از وقوع حوادث دلخراش و مهیب دیگر زمینه ساز تغییرات اساسی در مدیریت بحران کشور و خطه آذربایجان گردد و اینگونه تلقی نشود که این گفت و شنودها و رفت و آمدها صرفا در حد صحبت بوده و مصداق بارز ” نشستند و گفتند و برخواستند” است.
و امیداریم با تدبیرات اتخاذ شده همه آحاد مردم در شهرها و روستا ها بتوانند با آسودگی در کنار زمین لرزه زندگی کنند.
دیدگاهتان را بنویسید